krajalnica

Dla zwiększenia atrakcyjności oferty sklepu spożywczego, piekarni czy sklepu mięsnego, warto sięgnąć po profesjonalny sprzęt do porcjowania produktów żywnościowych. Takim sprzętem będzie każda profesjonalna krajalnica sklepowa dostępna w wersji ręcznej, półautomatycznej lub w pełni automatycznej, łączenie z funkcją pakowania pokrojonego produktu – tego typu urządzenia znajdują się na wyposażeniu większych piekarni i wykorzystuje się je do automatycznego krojenia oraz pakowania chleba. A jakie rodzaje sprzętu krojącego sprawdzą się w przypadku sklepów spożywczych lub mięsnych?

Krajalnica do sklepu ogólnospożywczego

Jeśli oferta sklepu spożywczego obejmuje sprzedaż wędlin i serów, profesjonalna krajalnica w wersji ręcznej lub półautomatycznej będzie niezastąpionym narzędziem pozwalającym na szybkie i niezwykle precyzyjne porcjowanie tej grupy produktów. Klienci detaliczni mając do wyboru możliwość zakupienia produktu w kawałku lub w już gotowych do spożycia plastrach o jednakowej grubości, zwykle chętniej wybierają drugą opcję. Decydując się na zakup krajalnicy do sklepu warto zatem zwrócić uwagę przede wszystkim na oferowaną przez urządzenie możliwość swobodnej regulacji grubości cięcia plastrów, szybkość pracy i precyzję cięcia, co w największym stopniu zależy od jakości stali użytej do produkcji ostrza tnącego. Jeśli w sposób szczególny zależy nam na trwałości takiego urządzenia, od razu warto zainwestować w markowy sprzęt objęty gwarancją producenta, z dostępem do fachowego serwisu. W przypadku sklepu ogólnospożywczego warto sięgnąć po urządzenie przystosowane zarówno do cięcia wędlin jak i serów, o konstrukcji pozwalającej na sprawne oczyszczenie tarczy tnącej, podajnika i blatu roboczego urządzenia.

Krajalnica do sklepu mięsnego

Sprzedaż wędlin w kawałkach współcześnie realizowana jest już w zasadzie wyłącznie w formie hermetycznie zapakowanych produktów przechowywanych w witrynach i na regałach chłodniczych. Większość klientów detalicznych odwiedzających sklep mięsny wybierze jednak opcję zakupu wędliny już pokrojonej w plastry. Dlatego każdy szanujący się sklep mięsny powinien mieć na wyposażeniu profesjonalną krajalnicę do wędlin. W zależności od wielkości sklepu może być to krajalnica typu ręcznego lub bardziej nowoczesna i szybsza w pracy krajalnica półautomatyczna, która posiada zdolność do samodzielnego układania plastrów wędlin w stos, do automatycznego cięcia plastrów o zaprogramowanej grubości czy zliczania liczby uciętych plastrów wędliny. Takie urządzenia przyspieszają pracę, a tym samym zwiększają zadowolenia klienta z poziomu obsługi w sklepie.

ARTYKUŁ SPONSOROWANY

Similar Posts

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *